Design

Earth(ly) Matters op de DDW

STRETCH THE WORLD

Het landschap van de hedendaagse ontwerper is nog nooit zo aards geweest. Of beter gezegd: kosmisch. Ontwerpers zoomen uit zoals astronauten die vanuit de ruimte voor het eerst de aarde zien in al haar kwetsbaarheid. Dat perspectief ontvouwt zich letterlijk op de Dutch Design Week 2017. Uit materiaaltoepassingen blijkt respect voor en bewustzijn over de aarde. Prangende vragen over de toekomst van de planeet vertalen zich in  ‘geologisch’ porselein, wereldkaarten van zandkorrels, moon-mining en circulaire plastic verwerking (soms zelfs met crematieresten). Zijn ontwerpers inderdaad de wereldverbeteraars van de toekomst, of hebben ze zich slechts een nieuwe esthetische vormentaal toegeëigend? Oordeel zelf tijdens DDW17!

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.