Design/Out/Street

Vollebak Feest @ C-Mine

GENKSE VENNESTRAAT VOL AAN DE BAK

Ooit kampte de Vennestraat in Genk (BE) met flinke winkelleegstand. Maar daar is verandering in gekomen, mede dankzij Vollebak: een volks, artistiek én culinair feest dat inmiddels zijn tweede editie beleeft. Designers, kunstenaars en fotografen hebben gezorgd voor een speelse make-over van de Vennestraat in line-up met de aangrenzende culturele hotspot C-Mine. Geel en blauw zetten de toon.

IMG_0832

De Vennestraat is tijdens Vollebak omgedoopt tot Straat van de Zintuigen. Vier zomerzaterdagen kun je de stad voelen, ruiken, horen en proeven. De straat is autovrij gemaakt zodat er goed getafeld kan worden. Met muziek, soulfood, cocktails, design en kunst is Genk van 22 augustus t/m 12 september feestelijk middelpunt van Limburg. Aanhaken is makkelijk. Volg de gele lijn van gieters, parasols, vliegengordijnen, linten en belijning op de etalageruiten die de Vennestraat verbinden met C-Mine en de authentieke (mijn)tuinwijk.

Symbool van het feest is de typische blauwe groentekrat die op de versmarkt wordt gebruikt. Torenhoog gestapeld flankeren ze de winkelstraat. Pal voor de winkels zijn kratjes gegroepeerd tot bankjes, sommige rijen volgeplant met bossen geurende kruiden. Kunstenaars hebben oogstrelende muurschilderingen gemaakt, designers hebben een creatieve twist aan 8 etalages gegeven. Alles prachtig bedacht en vormgeven door ontwerperscollectief Het Labo dat ook Line-Up van C-Mine verzorgt. Gegarandeerd volle bak!

IMG_0843

IMG_0841

IMG_0844 (1)

Klik hier voor meer info

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.