Out

Antwerps Zomereilandje

Tijdens de Zomer van Antwerpen is het goed toeven op het Eilandje. Dit voormalige havengebied aan de Schelde is volop in ontwikkeling en kent de nodige pop-up events. Zwemmen, hangen, chillen, eten en pilsen doe je onder meer bij de Zomerbar, de Zomerbibliotheek, de Badboot en Bar Paniek. Het mooiste uitzicht over het Eilandje heb je vanaf het panoramaterras bovenop het MAS.

IMG_0781 (1)

De stad Antwerpen heeft het goed voor met zijn inwoners. Jaarlijks vindt het festival de Zomer van Antwerpen plaats, een cultureel programma (t/m 30 augustus) met de Zomerbar als een van de toplocaties. Dit super stadsstrand is uitgerust met met barretjes, picknicktafels, hangmatten, strandstoelen, speelplekken en een openlucht bibliotheek. Perfect voor een instant vakantie! Aan de rand van het terrein bevinden zich tenten waar ’s avonds films, theater- en circusvoorstellingen plaatsvinden.

Inspirerend is ook Bar Paniek, een artistieke setting in een loods aan de Kattendijkdok. Je kunt biljarten of tafelvoetballen tussen ankers, hangende boomstammen en vreemde objecten. Of gewoon een biertje drinken op de kade in combinatie met een lekker bordje van de foodtruck of de volxkeuken. Verderop aan de kade ligt de Badboot, waar je ’s zomers en ’s winters kunt zwemmen op een boot drijvend in de Schelde.

IMG_0732IMG_0733 (1)

Tussen de doks ligt het Museum aan de Stroom (bekend als het MAS) ontworpen door de Nederlandse architecten Riedijk Neutelings. Bijzondere architectuur met gestapelde verdiepingen en golvende glasgevels die op symbolische wijze de Scheldestroom resoneren. Binnen zijn wisselende erfgoedexposities te bekijken, maar vooral bijzonder is het panoramadak boven op het gebouw. Je kunt het los van het museum gratis bezoeken van ’s ochtends vroeg 9.30 uur tot middernacht! Slingerend via roltrappen en afwisselend stukjes wandelboulevard bestijg je met weinig moeite het gebouw. Boven – op 60 meter hoogte – wacht een fenomenaal uitzicht over de haven, de binnenstad en het Eilandje.

IMG_0747

Op de rode vloer van de wandelboulevard bevinden zich 3000 medaillons met de tekst: “WAAR WATER WAAKT EN WAT ER WAARD WAS LATER WERD BEWAARD ALS”. Hiermee brengen schrijver Tom Lanoye en grafisch ontwerper Tom Hautekiet een ode aan stad, haven, stroom en wereld. Tegen de buitengevel een zelfde aantal aluminium handjes, die het gebouw omhullen en als het ware op haar plek houden. Ze zijn te adopteren, waarmee je het museum financieel ‘een handje toesteekt’.

IMG_0754

Zomer van Antwerpen
Bar Paniek
Badboot
MAS, Museum aan de Stroom

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.