Onterfdgoed

Steengoede grafiek

Thuis op avontuur? Dat kan met deze ‘natuurlijke selectie’ stenen, lavendelstruiken en lotusvruchten uit de collectie van Stichting Onterfd Goed. Spotgoedkope maar steengoede grafiekbladen uit ontzamelde museumcollecties. Voor maximaal 25 euro jouw favoriet aan de muur!

full-18

A. Th. M. Prins, Rechthoek in Steen, krijt en potlood op papier, 36 x 40 cm, 1981, prijs: € 25,-

⇧ Deze realistische potlood- en pastelkrijttekening is werkelijk een juweeltje. ‘Rechthoek van Steen’ toont een verzameling stenen die samen tot een strakke rechthoek zijn geordend. Door de scherpe outline van de stenen en de effen achtergrond lijkt het een wetenschappelijke weergave van een archeologische opgraving of geologische expeditie. Details zoals barstjes, scheuren, inkepingen, aders, rondingen, hoeken en krassen zijn zo realistisch en nauwgezet uitgewerkt! Hoe subtiel is ook dat kleurgebruik van iedere afzonderlijke steen.
Jammer zijn enkele veegjes linksboven op het papier en enkele plakresten om het werk, maar gezien de bodemprijs van 25 euro is dit geen kat in de zak. Met een passe-partout is daar nauwelijks nog iets van te zien en dan hangt er toch een originele tekening aan je muur!

AnnemariePel

Lavendel bij Espenel, Annemarie Pel, kleurenlitho, 39×30 cm, 1981, oplage 4/18, prijs: € 20,-

Wie ooit de Drôme heeft bezocht, zal de landelijke sfeer van ‘Lavendel bij Espenel’ herkennen. Prachtig hoe de lavendelstruiken in lange rijen over de Franse heuvels golven. Nog wat zon en ze schieten in bloei. Een stemmig werk in groen en bruin gemaakt door Annemarie Pel, die met een grafische tekenhand schitterend de seizoenen en weersomstandigheden weet vast te leggen. Trouwens de laatste litho die nog uit deze oplage beschikbaar is!

Lotus

Lotus 1, E. Wittenberns, ets, 44 x 34 cm, 1979, oplage 1/50, prijs: € 25,-

De lotus kent een prachtige elegante bloem die in het hindoeïsme en boeddhisme zuiverheid symboliseert. De spiritueel ingestelde kunstenaar Eric Wittenberns verbeeldt in ‘Lotus 1′ de uitgebloeide zaaddozen van deze plant. Mysterieuze kegelvormen met gaten, die de suggestie van een maanlandschap oproepen! Dat ze in water drijven is niet gek, de lotus is namelijk een waterplant. De berg op de achtergrond verwijst naar Japan, waar de lotus veel voorkomt. Ook in stijl en detaillering veel overeenkomsten met de Japanse prentkunst. Geen toeval, want Wittenberns reisde vier maanden door Japan in 1979, het jaar waarin de ets werd gedrukt.


Een werk kopen?
De beschreven werken bevinden zich in de collectie van Stichting Onterfd Goed en zijn gelinkt aan hun database. Heb je interesse in aankoop van dit werk? Gebruik de onderstreepte links in de tekst (deze verwijzen naar de pagina van Stichting Onterfd Goed), klik op ‘adopteer’, vermeld duidelijk ‘De Selectionneur’ en ontvang 5% korting op de verkoopprijs!

Afhaallocatie: Den Bosch. Je kunt het werk ook laten versturen tegen meerprijs.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.