Art

Amsterdam Art Fair en KunstRAI 2015

GAME OF THRONES

Het is bijna een onwerkelijk spelletje, de strijd tussen KunstRAI en Amsterdam Art Fair. Inhoudelijk doen de twee – gelijktijdig georganiseerde – beurzen nauwelijks voor elkaar onder en is er weinig opzienbarend onderscheid. Dat is jammer, want Rotterdam heeft inmiddels bewezen dat beurzen van verschillend karakter elkaar prima kunnen aanvullen. Uiteindelijk steekt de Art Fair de KunstRAI naar de kroon door de extra beeldenexpositie, de rauwe garagelocatie en het Citroën Restaurant, lange tijd gehuld in een mist van geheimzinnigheid.

Hieronder het meest speelse werk op een rij. Vleselijke appetizer ‘Still Life, Guts’ van Ruud van Empel. Mierzoete uitschieter: ‘Rebels’ van Eric van Straaten, een 3D-geprint beeld van twee meisjes gewapend met roze honkbalknuppel en tafeltennisbat en een vertrapte legobouwplaat onder hun voeten. Symbool van ontluikende puberteit?

Verrassend is de beeldenexpo op de begane grond van de Amsterdam Art Fair in Kunsthal Citroën. Selectie door Karel Schampers en Joost Declerq. Meest indrukwekkend: het locatiekunstwerk ‘Wet Scene’ met water en silicone rechtstreeks op de betonnen vloer, gemaakt door Lennart Lahuis.

Het Citroën Restaurant op de bovenverdieping, ietwat geel, veel roze, mooi uitzicht, goed menu!

DSC_3172 DSC_3198 DSC_3185

IMG_0016

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.