Art/Design

Poster Power

GRAFISCHE EXPO BIJ KELDERMAN EN VAN NOORT

Projectruimte Kelderman en van Noort in Eindhoven vroeg 14 illustratoren en grafisch ontwerpers om een A0-poster. Niet gebonden aan een thema, wel aan een vast formaat van 841 × 1189 mm. Bound Freedom is de treffende titel van dit posterproject. Bij het woord ‘poster’ denk je trouwens niet aan de hoge kwaliteitsprints die op deze derde editie worden getoond. Deze grafische affiches hebben een iconische kracht die de underground ver ontstijgen. Voor ruim zes tientjes neem je zo’n A0 onder de arm mee! Dat zachte prijsje is dan wel weer typisch ‘posterlike’…

DSC_2833

⇧ Uitgegleden over bananenschillen op de stoep? ‘Space3 is dead’ luidt de titel van deze print van ontwerpbureau Space3 uit Eindhoven. Een prachtige neo-popprint met knipoog naar Roy Lichtenstein!

⇧ Fascinerende comic horror door het Rotterdamse kunstenaarscollectief KAMP HORST dat onder meer schitterende muurschilderingen maakt voor publieke ruimtes. Voor de liefhebbers van veel vleselijke en harige details is er de print ‘Swastikaassoufflé deel twee’.
Rechts: met enkele schaduwen weet Oscar Grønner een tweedimensionale grafische compositie ruimtelijk te maken. Prachtig verstilde voorstelling van zo te zien een promenade aan zee. Wat een tasty kleurgebruik zeg!

DSC_2834

⇧ 223 Vleermuizen door Julia de Jong, die dit speelse thema ook gebruikte voor een concertposter van Wallace Vanborn. Sterk icoon van ondersteboven hangende vleermuis met dazzling oogjes.
Rechts: Ingenieuze grafiek met Escher-achtig effect van Rommie Schilstra die evenals Julia de Jong gig-posters maakt voor poppodium Vera in Groningen – prachtig initiatief trouwens die Vera Artdivision! Waar kijken we eigenlijk naar? Een huilende wolf met een satellietzender als snuit, waarbij zijn loeiende geluidsgolven overgaan van takken in vogels. Schitterend vormgegeven in een stijl die doet denken aan midden 20e eeuw. Deze voorstelling verwijst vast naar een gig … even zoeken … en de match is al snel gevonden: de band Public Service Broadcasting.

DSC_2828

Verder posterart van Kevin Lucbert, Joren Joshua, Ilse Weisfelt, Hedof, Michiel Walrave, Nanne Meulendijks, Édith Carron, Thomas & Jurgen en Edouard Baribeaud. Een lekkere compacte presentatie, nog t/m 24 mei. Gaat dat zien!

Openingstijden Kelderman van Noort: van donderdag t/m zondag vanaf 10.00 uur tot 18.00 uur en met ovenverse hapjes uit de oven van Ludwig! Nachtegaallaan 13a NRE terrein Eindhoven

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.