Onterfdgoed

Oranje Boven!

Oranje boven? Inderdaad, want boven de bank of keukentafel is vast nog een plekje voor wat extra Hollands glorie. Ter ere van Koningsdag 2015 een selectie van oranjetoppers; weliswaar onterfd, maar goed van kwaliteit! Deze artistieke hoogstandjes komen uit voormalige museumcollecties en willen graag geadopteerd worden. Welke zou jij ophangen?

'tHart

Rocky Mountain, Gerard ’t Hart, tekening, papier en krijt, 111 x 81 cm, 1986, niet ingelijst, prijs: € 195,-

⇧ Kunstenaar Gerard ’t Hart reisde over de hele wereld en zal gezien de titel van deze krijttekening ook de Rocky Mountains hebben bezocht. Geïnspireerd door dit Amerikaanse hooggebergte schetste hij een steile bergtop met vet aangezette oranje vlakken, dikke zwarte contouren en hier en daar een luchtig geel, blauw en geel accentje. De tekening is snel opgezet, maar daarom ook zo karaktervol!

GvanKesteren

There is a Hole in the Wall, G. van Kesteren, litho, 1985, prijs: € 75,-

⇧ Voor maar 75 euro heb je een gat in de muur. Vreemd maar waar. Op de litho van kunstenaar Gerard van Kesteren zien we een oranje muur met een donkere rechthoekige uitsparing. Er heeft iets gezeten wat van alles zou kunnen zijn: een tv, een magnetron, een rooster, een pinautomaat, een kluis, een raam. En dan die zwarte stippen die naar beneden rollen op de planken vloer? Vallende muntstukken! Of misschien een stroom muizen op de vlucht…

De beschreven werken bevinden zich in de collectie van Stichting Onterfd Goed en zijn gelinkt aan hun database. Heb je interesse in aankoop van dit werk? Gebruik de onderstreepte links in de tekst naar Stichting Onterfd Goed.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.