Art

Expositie Elena Lovich bij Stuk van Kunst

In hun Veldhovense galerie Stuk van Kunst exposeren Bas van Loon en Janneke Scheepers eigen werk, maar geven ze ook ruimte aan gastexposanten. Nu toont Elena Lovich schilderijen en tekeningen. Vooral op papier ontstaat iets mystieks.

De historische setting van het Trapjeshuis drukt zwaar op het werk van Elena Lovich (AKV Den Bosch). Frêle papierbladen en stillevens op doek concurreren met zwaar bewerkte plafondbalken en betegelde schouwen. Wat overeind blijft, is het werk op papier. Sterk zijn twee kleine portretten waarvan de gezichten wat vertekend zijn; alsof je door een soort fish-eye lens kijkt. Zelfs de achtergronden zijn spannend. Kijk hoe fijnzinnig die lichte arceringen en patronen zijn uitgewerkt! Dat oog voor detail onderscheidt ook enkele voorstellingen waarin fruit centraal staat. Mystieke vormstudies, misschien terug te voeren op Lovich’ Wit-Russische achtergrond, maar ook wel met een Scandinavische touch.

Hoe anders is het werk van Bas van Loon. Intrigerend zijn vooral de straatgezichten die met waterige toetsen zijn opgezet; kleurvlakken lijken bewust niet egaal gekleurd waardoor een prettig soort platheid optreedt. Die beschilderde vaas kennen we nog van Project Stilleven!

DSC_2399

Janneke Scheepers schildert groot, toch trekken ditmaal drie kleine doekjes de aandacht. Lekkere losse toets. Raadselachtige scènes die je in verwondering achter laten!

Open elke zondag t/m 3 mei 2015. Gelijktijdig met de vintage winkel Amazing Antiques achter het Trapsjeshuis.

DSC_2417DSC_2418

Advertentie

One thought on “Expositie Elena Lovich bij Stuk van Kunst

  1. Pingback: Stuk van Kunst in de aandacht op Selectioneur | Stuk van Kunst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.