Buy/Retro

Vintagekoopje: ‘Plaisir de France’ 1965-1970

Kastelen, antiek, kunst en zelfs futuristische sportauto’s… De luxe woontrend is van alle tijden, zo bewijst het tijdschrift Plaisir de France! Twintig nummers vol hoogtepunten uit les années soixante voor slechts € 20,-.

IMG_1780

Wonen, architectuur, antiek, kunst en cultuur zijn in Frankrijk onlosmakelijk verbonden met het begrip ‘joie de vivre’. Het tijdschrift Plaisir de France geeft uitdrukking aan deze flamboyante woonlust. Van begin jaren dertig tot eind jaren zeventig was het een gevierd magazine onder hoofdredacteur Olivier Quant.

Wat valt op? Reportages over landhuizen met antieke meubelen en kasteelkamers met rijk gestoffeerde hemelbedden worden afgewisseld door beeldreportages over eigentijdse schilders, beeldhouwers, theaterstukken en de nieuwste sportauto’s. Traditie en moderne stijl sluiten elkaar niet uit, zo blijkt de boodschap van het magazine.

IMG_2101

Vergeleken met het huidige aanbod woontijdschriften, laat Plaisir de France zich nog het beste vergelijken met het interieurblad Art & Décoration. Ook hierin wordt historisch besef gekoppeld aan modern perspectief.

IMG_1779

Back in time met het tijdschrift Plaisir de France? Deze collectie van 20 losse nummers uit de periode 1965-1970 is te koop voor slechts € 20,-. De bladen verkeren in goede vintagestaat. Reageer bij interesse!

IMG_1781

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.