Onterfdgoed

Uitgekleed en Aangekleed

Stichting Onterfd Goed stelt vanaf zaterdag zes juni de collectie Oss beschikbaar voor adoptie. Reden om er enkele ‘luchtig geklede’ werkjes uit te lichten. Van besmeurde overbroek tot kanten slip… voor negentig euro is je huis op en top aangekleed! Wat is die grafiek uit de jaren zeventig toch aangenaam hip.

OSS0284

‘Verborgen Leven 1’, A. W. Segboer, zeefdruk, 90 x 70 cm, 1976, oplage nr. 20 van 25, niet ingelijst, prijs: € 90,-

⇧ Afgebeeld zijn twee werkbroeken die nochalant aan de haak zijn gehangen. De broeken zijn voorzien van bretels en lijken vol verfvlekken te zitten. Deze zeefdruk is gemaakt door grafisch kunstenaar A. W. Segboer uit Den Haag. De voorstelling is vast geïnspireerd op een situatie uit de grafische werkplaats in Den Haag, waar Segboer beheerder was. De titel ‘Verborgen Leven’ verwijst naar de gestreepte slangachtige vormen die uit broekzakken en andere openingen kruipen. Een dubbelzinnige ondertoon?

IMG_0075

‘Overall’, B. Kluivers, houtsnede, 90 x 62,5 cm, 1976, prijs: € 95,-

⇧ De tuinbroek, statement van de antimode eind jaren zeventig, symbool van de vrijgevochten vrouw. Maakte begin jaren tachtig overigens ook onder mannen furore mede dankzij popband Dexys Midnight Runners!
Kunstenaar B. Kluivers maakt een prachtige houtsnede op het thema met een damesmodel (brede rits en grote ronde zipper) hangend aan een knaapje. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om Beatrice Kluivers, werkzaam in Dokkum, afgestudeerd aan de KABK in Den Haag. Een echte graficus die in de jaren zeventig veel lino’s en houtdrukken maakte. In ‘Overall’ zijn de swingende snijsporen op de achtergrond prachtig zichtbaar. In combinatie met het gestructureerde (handgeschepte?) papier is dit een zeer levenslustig werk.

OSS0536

‘Oben oder Unten’, Oosterhof, litho, 90 x 70 cm, 1979, oplage nr. 8 van 20, niet ingelijst, prijs: € 90,-

⇧ Even raak je in verwarring van deze litho. Niet vanwege het onderwerp: twee voorstellingen met kanten lingerie boven elkaar. Maar waar kijken we naar? Borsten lijken billen en billen lijken borsten. ‘Oben oder Unten’, onderstuk of bovenstuk, top of bottom….? Een werk om letterlijk en figuurlijk onderste boven van te raken. Voor wie houdt van kunst met een speelse twist en een licht pikant(en) randje.

Een werk kopen?
De beschreven werken bevinden zich in de collectie van Stichting Onterfd Goed en zijn gelinkt aan hun database. Heb je interesse in aankoop van dit werk? Gebruik de onderstreepte links in de tekst (deze verwijzen naar de pagina van Stichting Onterfd Goed), klik op ‘adopteer’, vermeld duidelijk ‘De Selectionneur’ en ontvang 5% korting op de verkoopprijs!

Afhaallocatie: Den Bosch. Je kunt het werk ook laten versturen tegen meerprijs.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.