Onterfdgoed

A Campingflight to…

Zomertijd, festivals in aantocht, tentjes uit te kast, slippers aan, zeelucht opsnuiven. Met de zinderende vakantiebeloftes van Weidema, Blekkink en Fuit haal je de zomer in huis! Dus reserveer snel.

GerbenWeidema

Morning Slippers, Gerben W. Weidema, 1980, kleurenlitho geplakt op karton, 59 x 85 cm, oplage 12/35, prijs € 5,-

Een dag op de camping begint lui en loom met ‘Morning Slippers‘ van Gerben Weidema. Daar liggen ze uitgeschopt op de grond. Achteloos, maar in prachtige compositie. De ochtendzon werpt lange schaduwen. Deze slippers liggen werkelijk voor het oprapen, de litho kost 5 euro, nog minder dan een nieuw paar slippers!

Blekkink

Camping (1), Hans Blekkink, 1980, zeefdruk, 55×75 cm, 99/100, prijs € 95,-

Geroezemoes in vreemde talen, ingesmeerde lichamen, exotische etensluchten … de zeefdruk ‘Camping‘ van Hans Blekkink laat het niet letterlijk zien, maar roept zulke sensaties wel op. De sfeer van dicht op elkaar gepakte tenten is herkenbaar van festivals en Italiaanse familiecampings. Tussen de doorsnee oranje en blauwe tenten staat één opvallend hippe tent. Zwart gestippeld als een hermelijnen mantel. Koninklijk bezoek waarschijnlijk.
Deze frisse zeefdruk van Hans Blekkink heeft het helemaal. De verschillende rasters brengen de tentstof kunstig tot leven. Gedrukt op dik papier, niet ingelijst (ook wel handig eigenlijk) en nummer 99 van een oplage van 100. Voor slechts 95 euro prik je dit o zo hoopvolle uitzicht boven je bureau.

Fuit

Objekt in interieur aan water, Marinus Fuit, 1990, litho, 66 x 86 cm, ingelijst, oplage 68/80, prijs € 125,-

Als een uitstapje naar een badplaats, zo ervaart ‘Objekt in interieur aan water‘ van Marinus Fuit. De setting oogt mediterraan door de goudgele en azuurblauwe tinten. De sfeer is verstild, rustgevend, maar ook raadselachtig en verlaten zoals in het werk van de Italiaanse kunstenaar Giorgio de Chirico. Een rimpelloze zee, geen wolkje aan de lucht. De steigerconstructie met klembouten en het hagelwitte appartementencomplex aan de overzijde liggen er uitgestorven bij. Goed moment voor een siësta.

De beschreven werken bevinden zich in de collectie van Stichting Onterfd Goed en zijn gelinkt aan hun database. Heb je interesse in aankoop van dit werk? Gebruik de onderstreepte links in de tekst naar Stichting Onterfd Goed, vermeld duidelijk ‘De Selectionneur’ en ontvang 5% korting op de verkoopprijs! Afhaallocatie: Den Bosch.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.