Play/X-Large X-Small

SUPERMODELS – 100 jaar Nederlandse vormgeving in miniatuur

DESIGN DUTCH OP POPPENHUISFORMAAT

De rondreizende tentoonstelling SUPERMODELS toont onder meer 3D geprinte architectenhuizen en designstoelen. Deze hagelwit uitgevoerde schaalmodellen ogen strak en iconisch. Leerzaam voor wie zijn designklassiekers wil kennen. Mooi tegenwicht vormt de sub-expo ‘Dutch Design (Doll) House’ met interieurs van hedendaagse Nederlandse ontwerpers, merken en designbureau’s. Levendige scènes zorgen hier voor een speelse ondertoon!

IMG_9095
Het design-‘poppenhuis’ trok veel publiek tijdens de beurs Material Xperience in Utrecht, die in februari 2015 plaatsvond. Niet verwonderlijk, want er gaat een grote aantrekkingskracht vanuit. De ‘kamers’ zijn ingericht met interieurs van onder meer Ineke Hans, Kranen / Gille, NL Architects, Ahrend, Edward van Vliet, Scholten & Baijings, Edwin Oudshoorn en D|Dock. Ze variëren van hotelkamers en kantoren tot showrooms en restaurants. Soms zijn de interieurs persoonlijk door de ontwerpers ingericht en komen ze daadwerkelijk tot leven. Zo tref je in de kantoorruimte van NL Architects een hilarische scène aan van personeelsleden die een ‘Hard Work(out)’ bezigen. Kortom een kleinschalige, maar zeer onderhoudende expo!

De tentoonstelling is een initiatief van Concern en reisde eerder onder meer langs Amsterdam (Stedelijk Museum), Milaan (Salone del Mobile), Tbilisi (Europe House) en Eindhoven (Dutch Design Week). Voor nieuwe edities zie facebook.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.