Street/Windowstopper/X-Large X-Small

Restaurant Mädchenitaliener: menukaart in modelbouwvitrine

VERSE TAGLIATELLE TUSSEN DE WOLKEN

Zoals bij de meeste restaurants hangt ook bij het Italiaanse restaurant Mädchenitaliener in Berlijn de menukaart buiten aan de gevel. Maar ons oog wordt ditmaal getrokken door iets anders. De kaart hangt in een verlichte vitrine met een miniatuurlandschap van – zien we het wel goed – een vrolijke Italiaanse Alpenwei?

IMG_7760.JPG

Links in de vitrine beklimmen wandelaars een licht besneeuwde berg, zodat ze van het uitzicht beneden kunnen genieten. Rechts bij de bomen een berghut waar een blaaskapel speelt. Een levendige voorstelling met onderdelen uit de modelbouw. O ja, en het menu, waar het eigenlijk om draait. Tussen de laaghangende wattenwolken, lezen we iets verrukkelijks: tagliatelle met truffels en vijgen. Elke dag vers gemaakt! Aanrader…

 IMG_7758.JPG
Mädchenitaliener is een geliefd Italiaans restaurant in stadsdeel Mitte. Klein en smal, maar altijd druk. Het zit aan de Alte Schönhauser Straße 12. Precies op de hoek van de Mulackstrasse, wat niet zo maar een zijstraatje is, maar door modebloggers als dé hipste modestraat van Berlijn is uitgeroepen. Wie deze straat 100 meter inloopt, treft bijvoorbeeld het minimalistische Franse modemerk APC!
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.