Out/Play

Strijp-Schommelt

Spelenderwijs werken, winkelen en wonen? Steeds vaker grijpen we in ons volwassen bestaan terug op de onbevangenheid uit onze jeugd. Terwijl een bedrijf als Google glijbanen introduceerde voor haar werknemers, verschijnen op Strijp-S in Eindhoven steeds meer schommels, zo stelden de selectionneur en coolcatcher vast.

IMG_8223

In de ‘voortuin’ van de Ontdekfabriek hangen diverse mandschommels aan de leidingstraat; een technisch hoogstandje waarbij de schommels worden gedragen door gevleugelde fantasiewezens in bonte kleuren.
Even verderop bij de entree van gebouw Anton kon je lange tijd een schommel ‘adopteren’ met je eigen advertentie erop, een interactieve vorm van reclame.
Ook bedrijven stimuleren hun werknemers om in beweging te blijven. Dan doelen we niet op een partijtje snooker of tafeltennis na het werk, maar over een ‘speelkantoor’. Bij Strijp-CS, de ontmoetingsplek voor flexwerkers, kun je bijvoorbeeld je lunch of vergadering gewoon zwierend doorbrengen. Een geweldig initiatief, want zittend werken blijkt volgens bewegingswetenschappers (V10, VK 21-11-14) bijzonder slecht voor je lichaam. Een half uur sporten na het werk is geen oplossing, variabel werken wel.

Strijp-S houdt ons letterlijk in beweging…..

IMG_8198

IMG_8202

Strijp-Schommelt3

Strijp-Schommelt2

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.