Art

Bevroren explosies in Huis Marseille

IMG_7601

IMG_7597

De foto’s van de Japanse fotograaf Naoya Hatakeyama barsten bijna uit hun voegen. Afgebeeld zijn explosies van rotsformaties net nadat het dynamiet tot ontploffing is gebracht. Vanaf begin jaren tachtig legde Hatakeyma de ontginning van kalksteenmijnen vast in de serie ‘Blast’. Enkele imponerende foto’s werden aangekocht door Huis Marseille en maken nu onderdeel uit van de expositie ‘De Marseillaise – vijftien jaar verzamelen‘.

Verspreid over ruim 5 verdiepingen kom je solo-exposities tegen van de toonaangevende fotografen Sarah Jones, Jacqueline Hassink, Valérie Belin en Rob Nypels. Via het labyrintische gangenstelsel van het dubbele grachtenpand ontdek je nog meer hoogtepunten uit de collectie. Zoals de door David Goldblatt vastgelegde (kansloze) aidscampagne in Zuid-Afrika, een magische sterrenhemel van Thomas Ruff, oneindige takkenstructuren van Uta Barth, een driedimensionaal zeegezicht van Ger van Elk en twee dierportreten van Charlotte Dumas. Aan het einde van de rondgang wacht nog het historische tuinhuis met foto’s van Carmela Garcia. Hoe ging de Marseillaise ook al weer, want je zou bijna zingend Huis Marseille verlaten…?!

IMG_7596

Valérie Belin, Still Life with Dish

IMG_7595

Valérie Belin

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.