Street

Germany calling

IMG_6627

In het centrum van het Duitse stadje Bad Oldesloe liggen de boeken letterlijk op straat. Een in onbruik geraakte telefooncel is ingericht als ‘offener Büchenschrank’; de deur wagenwijd open voor voorbijgangers die boeken (gratis) willen meenemen of ruilen. En de aanwezige collectie stemt niet ongerust: van verrassend oude klassiekers tot beduimelde strips.
In Nederland wordt momenteel flink geworsteld met de toekomst van de openbare bibliotheek. Hoewel deze ‘telefoonbieb’ geen oplossing biedt voor het Nederlandse probleem, is het wel een sympathiek voorbeeld van de circulaire economie; laagdrempelig en dicht bij de burger. En bij deze ‘Sprechkabine’ raak je werkelijk nog eens aan de praat met mensen…

IMG_6621

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.