Buy/Design/Street

The Eindhoven Connection

LANCERING BOEK ‘THE EINDHOVEN CONNECTION’

Norbert van Onna (1955, fotograaf) en Edwin van Onna (1966, publicist) ontrafelen met het boek ‘The Eindhoven Connection’ het succes van Eindhoven. Foto’s van de stedenbouwkundige ontwikkeling en interactie tussen mensen tonen een stad in beweging. Eindhoven drijft op onzichtbare netwerken en lokale ecosystemen, op data en kennis, zoals blijkt uit interviews met burgemeester Rob van Gijzel en kopstukken uit het bedrijfsleven, de woningbouw, de universitaire wereld en het museumwezen.

Volgens Van Gijzel leven we in ‘De Eeuw van de Stad’ en staat Eindhoven aan de vooravond een Smart Society te worden. Een samenleving waarin steeds meer in een horizontale structuur – op basis van gelijkwaardigheid – wordt samengewerkt. Met de overheid als partner in plaats van als regisseur. Dat roept soms verwarring op en de vraag: wie is waarvoor verantwoordelijk?

Wonen, werken, studeren én recreëren grijpen steeds meer in elkaar. De publieke ruimte wordt steeds belangrijker, hier wordt kennis face-to-face uitgewisseld. Het groeiende aantal expats zorgt ervoor dat Eindhoven zich tot een moderne migrantenstad ontwikkelt. Stedenbouwkundig schiet Eindhoven de hoogte in en vindt er verdichting plaats; wordt er gerenoveerd en ‘vernieuwbouwd’. Eindhoven lijkt nooit af, omdat ze zichzelf telkens opnieuw uitvindt, leunend op veerkracht en een dosis pragmatisme.

In 2016 jubileert de stad met 125 jaar Philips, 100 jaar Trudo, 80 jaar Van Abbemuseum en 60 jaar TU/e. Eindhoven viert de toekomst, maar gaat er vooral mee aan de slag. De geschiedenis van de stad wordt vandaag geschreven.

IMG_1523

Overhandiging eerste boek aan burgemeester Rob van Gijzel

Interviews met: Rob van Gijzel (Burgemeester van Eindhoven); Hans de Jong (CEO Philips Benelux); Jo van Ham (Vice voorzitter College van bestuur TU/e); Charles Esche (Directeur Van Abbemuseum); Thom Aussems (Directeur-bestuurder Woningcorporatie Trudo)

Fotografie Norbert van Onna; tekst & interviews Edwin van Onna; uitgave Archehov.
Het boek is te bestellen via onna.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.