Art

Anton Corbijn in Fotomuseum Den Haag

IN THE FACE

Diepzinnige portretten van U2 tot de Rolling Stones. Fotograaf, regisseur en filmmaker Anton Corbijn is bij veel bands en zangers kind aan huis, reisde mee met tours en wordt soms zelfs als vijfde of zesde bandlid gezien. Die vertrouwensband maakt zijn fotowerk zo persoonlijk.

DSC_2233

In opdracht van het Haagse Fotomuseum selecteerde Corbijn meer dan 300 foto’s uit zijn archief, veelal in zwart-wit met hier en daar een opvallende kleurenfoto. Zijn stijl is zo indringend dat je gedachteloos wordt meegezogen in zijn beelden. De muzikanten zijn sterk en zelfverzekerd vastgelegd, ze kijken vaak recht in de lens. Soms ook met een speelse ondertoon, zoals het groepsportret van de bandleden van U2 met hun vaders. De locaties van de shoots zijn zorgvuldig gekozen en afgestemd op het karakter van de band. Achtergrond en setting vertellen de helft van het verhaal. De expo ‘Anton Corbijn 1-2-3-4‘ is nog t/m 21 juni te zien.

DSC_2227

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.