Art

Art Rotterdam in 5 highlights

HALLUCINANTE HOOGTEPUNTEN

Ja, Art Rotterdam 2015 met zijn vele side-kicks is overweldigend. Daarom de hoogtepunten van Rotterdam Contemporary, Object Rotterdam, We Like Art, No Walls en Out There op een rij.

1. We Like Art

DSC_0753

DSC_0756

Op We Like Art – de beurs voor betaalbare kunst – intrigerende ‘trompe l’oeils’ van het duo V&B (Alex Jacobs en Ellemieke Schoenmaker). Verderop spatten de dik gepenseelde olieverfpaneeltjes van Gé-Karel van der Sterre van de muur, bijna letterlijk in scherven.

2. Object Rotterdam

DSC_0851 DSC_0867DSC_0868DSC_0869

Op deze designbeurs aan boord van cruiseschip SS Rotterdam overtuigt Fransje Killaars met een kleurrijk ingerichte hotelkamer. Hier voelen haar dekens, vloerkleden en room-dividers zich op hun plek. Boven op het promenadedek enkele raadselachtige beeldobjecten van Noman – een samenwerking van productontwerper Lara Tolman en modeontwerper Selina Parr. Wat lijkt op vrolijke rugzakken aan de muur, blijken ingesnoerde pakketten van abstracte materiaalvormen. Prikkelend en de tijd ver vooruit…

3. Rotterdam Contemporary

DSC_0803DSC_0801DSC_0776

Prettige post-popart in de stand van Galerie Nasty Alice. Kunstenares Airco Caravan schildert op gevonden materialen en schept daarmee overtuigende 3D-objecten zoals een wandcontactdoos of intercomkastje. Daarnaast hangen paneeltjes met zwembadvoorstellingen van LA in vogelvluchtperspectief met dank aan Google Earth. Bij Absolute Art Gallery – de meest speelse galerie – veel hallucinant werk zoals de sneakers van aan elkaar geniete fotografische prints door Cyril Le Van.

4. No Walls

DSC_0828 DSC_0829

De onheilspellende thematiek moet je aanspreken, maar ‘Messengers’ van Serge Game is ‘outstanding’ tussen de overige sculpturen op No Walls. Zijn uit schuim gevouwen, gezaagde, geplakte en met touw samengebonden figuren lijken ontsnapt uit een geesteswereld van totems, horrorfilms en legendes. Aangenaam spannend!

5. Out There

IMG_9022

Tussen al het video-aanbod imponeert de ingetogen beeldtaal van Hans Op de Beeck. Zijn installatie ‘Staging Silence II’ toont een theater-achtige setting met landschapsmaquettes, waarvan het decor voortdurend door twee handen wordt herschapen. We zijn getuige van de praktijk, maar worden telkens verleid door de illusie. Een scenografisch hoogstandje!
Advertentie

One thought on “Art Rotterdam in 5 highlights

  1. Pingback: Bedankt voor je bezoek aan We Like Art @ Art Rotterdam 2015! We Like Art - betaalbaar werk van toonaangevende kunstenaars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.