LEGO fun

LEGO zorgt voor speelse kunstbeleving in musea

GESAMTKUNSTWERK‘ IN LEGO

In Museum Louisiana in Denemarken is het al lang in zwang; LEGO in het museum ter lering en vermaak (zie bericht 27 juli). Stedelijk Museum Amsterdam treedt in de voetsporen van Louisiana met het ‘Familylab’, een educatieve ruimte op de tussenvloer waar jong en oud met LEGO-blokjes haar eigen fantasiewereld mag verbeelden.

Wie aan de slag wil, kan in de bakken op de trappen naar blokjes grabbelen en op de grijze wandplaten zijn eigen kunstwerk, droom, naam of woordbeeld samenstellen. Een zeer effectief antwoord op de serieuze kunstbeleving die doorgaans van het publiek wordt verwacht.

Terwijl Museum Louisiana zich educatief beperkt tot uitsluitend gele LEGO-blokjes, kiest het Stedelijk Museum voor het ‘stylish’ kleurenpalet van de ‘Stijl’-beweging. Een bonte verzameling beelden in rood, geel, blauw, zwart en wit siert dan ook de wanden van het ‘Familylab’. De individuele bijdragen vloeien ineen tot een intrigerende totaalvoorstelling; een collectieve beeldbank van persoonlijke gedachten. Samen spelen blijft de natuurlijkste vorm van publieksparticipatie.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.