Bergeijk/Retro

Spel van Glas en Licht … herbelicht

De expositie Spel van Glas en Licht is een legendarische tentoonstelling met glas- en lichtexperimenten van internationale kunstenaars en ontwerpers. Hieronder glaswerk van Andries Copier en de berg glasscherven van Wim T. Schippers. De expo vond plaats in het park van De Ploeg Bergeijk in de zomer van 1965 in samenwerking met o.a. Philips, diverse glasfabrieken en de Akademie voor Industriële Vormgeving Eindhoven.

In een hoek op ‘zolder’ van De Ploeg Bergeijk ontdekte ik nog een fotomap met ruim 20 onbekende foto’s van de officiële opening. Op deze historische foto’s onder meer Andries Copier, Piet Blijenburg (directeur van De Ploeg) en Minister Vrolijk van CRM, lopend over de tentoonstelling. Ergens op de achtergrond is ook de berg glasscherven van Schippers zichtbaar. Een prachtig tijdsbeeld!

Fotograaf: Dick Hetjes.

OpeningGlasenLicht23 OpeningGlasenLicht21 OpeningGlasenLicht20 OpeningGlasenLicht24 OpeningGlasenLicht19openingglasenlicht8-kopieOpeningGlasenLicht6

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.