Retro

Kopenhagen: strandarchitectuur Arne Jacobsen

IMG_6779

Langs de kust van Kopenhagen – ter hoogte van Klampenborg – ligt een geweldige plek. Rond 1930 ontwierp architect en designer Arne Jacobsen hier een futuristisch benzinestation en ook het Bellevue Beach complex; een soort resort met een woonwijk, theater, café en strandfaciliteiten.
Jacobsen ontwierp alles: van badcabines, kiosken en strandwachttorens tot tickets en uniformen van de staff.  Een Gesamtkunstwerk in de geest van het Bauhaus. Vergane glorie of niet, de gestroomlijnde witte gevels en architectonische vormen zijn oogstrelend!

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.