LEGO fun

LEGO zorgt voor speelse kunstbeleving in musea

GESAMTKUNSTWERK‘ IN LEGO

In Museum Louisiana in Denemarken is het al lang in zwang; LEGO in het museum ter lering en vermaak (zie bericht 27 juli). Stedelijk Museum Amsterdam treedt in de voetsporen van Louisiana met het ‘Familylab’, een educatieve ruimte op de tussenvloer waar jong en oud met LEGO-blokjes haar eigen fantasiewereld mag verbeelden.

Wie aan de slag wil, kan in de bakken op de trappen naar blokjes grabbelen en op de grijze wandplaten zijn eigen kunstwerk, droom, naam of woordbeeld samenstellen. Een zeer effectief antwoord op de serieuze kunstbeleving die doorgaans van het publiek wordt verwacht.

Terwijl Museum Louisiana zich educatief beperkt tot uitsluitend gele LEGO-blokjes, kiest het Stedelijk Museum voor het ‘stylish’ kleurenpalet van de ‘Stijl’-beweging. Een bonte verzameling beelden in rood, geel, blauw, zwart en wit siert dan ook de wanden van het ‘Familylab’. De individuele bijdragen vloeien ineen tot een intrigerende totaalvoorstelling; een collectieve beeldbank van persoonlijke gedachten. Samen spelen blijft de natuurlijkste vorm van publieksparticipatie.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.